Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ



ΥΛΙΚΑ
Για την μους γιαούρτι:
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη

Για το γλυκό φράουλα:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
προαιρετικά: μπισκότα με φραγκοστάφυλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την μους γιαουρτιού, χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτω σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το γλυκό φράουλα, σε ένα τάπερ βάζω τις καθαρισμένες φράουλες, ολόκληρες αν είναι μικρές ή κομμένες στα δυο αν είναι μεγάλες.
Προσθέτω την ζάχαρη, ανακατεύω καλά, σκεπάζω και βάζω στο ψυγείο από 1 ώρα ως και όλο το βράδυ, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε.
Βάζουμε το περιεχόμενο (οι φράουλες πρέπει να κατεβάσουν αρκετά υγρά) σε μια κατσαρόλα μαζί με το κλωνάρι βανίλιας και βράζω για 20 λεπτά σε ελαφρό σιρόπι, αλλά να μείνουν "ζωντανές" οι φράουλες.
Για το σερβίρισμα, βάζω στην βάση του ποτηριού τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια μπισκότο φραγκοστάφυλο, στην συνέχεια μους γιαουρτιού και τέλος γλυκό και σιρόπι φράουλας. Στολίζω με λίγο βασιλικό ή δυόσμο.

Το μυστικό μου
Αν θέλουμε αρωματίζουμε την μους γιαουρτιού με ξύσμα από ένα λεμόνι ή λεμονστέλο που ταιριάζει πολύ με τις φράουλες.
Το γλυκό φράουλα το διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα βάζοντας και το κλωνάρι βανίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου