Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΓΛΑΣΟ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ






ΓΛΑΣΟ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κουβερτούρα
3 κ.σ. μαργαρίνη
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
3 κ.σ. μερέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσσου σ' ένα κατσαρολάκι σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν (προσοχή να μη βράσει η σοκολάτα γιατί καίγεται) και περιχύνουμε το γλυκό μας.



ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
180 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
5 κουταλιές βούτυρο
3/4 φλ. άχνη
6 κουτ. σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας συγχρόνως με το σύρμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και το χρησιμοποιούμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου