Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ NUTELLA





ΥΛΙΚΑ
400ml γάλα πλήρες
200ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
150γρ. ζάχαρη
5γρ. εσάνς βανίλιας
170γρ. Nutella
15γρ. κορν φλάουρ
40γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα.Μεταφέρετε το σε μια κατσαρόλα.Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάλτε το σε μέτρια φωτιά.Ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει λίγο το μείγμα (να κάψει αλλά να μην βράσει). Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την εσάνς βανίλιας και τη Nutella. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η Nutella. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και αφήστε το για 20' να κρυώσει. Βάλτε το στη συνέχεια στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Βγάλτε από το ψυγείο, ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Όταν είναι έτοιμο αδείστε το σε ένα μεγάλο μεταλλικό σκεύος, προσθέστε τα φουντούκια, ανακατέψτε με σπάτουλα και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρετε. Σερβίρετέ το με χοντροκομμένα φουντούκια ή σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου