Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ





ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα πληρες γάλα
250γρ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 βιτάμ
2-3 βανίλλιες
1/2 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
1/2 κιλό φύλλο για πιτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζαχαρη.Τοποθετουμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Θα πρέπει να προκύψει μια αραιή κρέμα.Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει απο τη φωτιά.Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.Αδειάζουμε τη γέμιση και φτιάχνουμε τον κόθρο της πίτας στρίβοντας τα φύλλα και βουτυρώνοντάς τα από πάνω.Οταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με κανέλα και.....την καταβροχθίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου